Sommerles. Facebook-reklame.

Tradisjonen tro starter Sommerles opp 1. juni. Vi vet mange gleder seg til dette hele året og det gjør vi også!

Det er så gøy for oss å se ansiktene lyse opp når barna stolt forteller hvor mye de har lest og hvor gøy de synes det er. Vi håper så mange som mulig vil være med i år!

1. juni til 31. august

1. juni går pangstarten som vanlig, og alt du leser i perioden fram til 31. august kan registreres. Husk at det du blir lest for eller det du hører på, også kan legges inn. Lesekampanjen er for barn som går i 1. – 7. klasse. (Skal du begynne i 1. klasse eller går ut av 7. klasse til høsten, kan du fortsatt være med).

Den magiske regnskogen

I årets Sommerles-historie befinner Asbjørn og Astrid seg i jungelen! Her kan du lese en smakebit av årets historie.

NLB har lest inn Sommerles-historien på lyd og som punktskrift, om du trenger det.

NLBs tilbud kan du lese mer om her.

Informasjon på andre språk

Infoskrivet vi sender ut til skolene er på norsk, men her kan dere også finne det på

EngelskArabiskDariLitauiskKurmandjiPashtoPolskRussisk

SomaliTigrinjaTyrkiskUrdu

Premier og henting

I år som i fjor har vi i Holmestrandbibliotekene bestemt oss for å dele ut premier helt opp til nivå 60. Nye premier av året er frøposer og pilspisser! Fjorårets smykkesteiner og haitenner er fortsatt med, i tillegg til mye annet morsomt!

Hof bibliotek åpner ikke i det nye flerbrukshuset før i august, men fra 1.-23. juni er det mulig å hente bøker til Sommerles, eller hente premier. Ellers er det bare å hente ut premier ved Holmestrand og Sande bibliotek i sommer.

Bor du et annet sted, men vil hente premier når du er på ferie i Holmestrand kommune, er ikke det noe problem. Vi gjør dog oppmerksom på at ikke alle bibliotek lar Sommerlesere utenbys fra hente premier ved sitt bibliotek.

Lesetips til Sommerles

I år, som i fjor, vil vi dele lesetips til bøker å lese eller lytte til under kampanjen. Disse vil vi begynne å legge ut fra juni, men her finner dere fjorårets Sommerles-lister, om dere vil ha litt inspirasjon.

Sommerfugl. Dekorelement. Sommerles 2021.
Sommerles. Asbjørn & Astrid 2021.
Blomst. Dekorelement. Sommerles 2021.