Norsk filminstitutt (NFI), bestemte før jul å kjøpe inn 39 nye filmer til bibliotekenes strømmetjeneste Filmbib. Filmbib er gratis, og har med tiden blitt et viktig visningssted for kortfilmer og dokumentarer som ofte faller utenfor andre visningsplattformer på grunn av sitt format.
Høyt kvalitetsnivå

Innkjøpene blir vurdert av et fagutvalg med spesialkompetanse innen film og formidling. Det er filmkunstnere i alle aldre fra hele landet som bidrar, og kvalitetsnivået på det som velges ut er høyt. Blant annet er noen av landets største regissørtalenter valgt ut og her kan vi nevne Hisham Zaman, Yenni Lee, Jan Dalchow og Guro Saniola Bjerks.

Vi må jo også spesielt nevne kortfilmen med tittelen «En hel uke i Holmestrand».Den er en nyhet hos Filmbib, men filmen er fra 2015. Filmen handler om tre karakterer som bor i Holmestrand, og får se mange fine bilder fra rundt omkring i byen og området. Dette er fra før det nye biblioteket ble bygget, og i et av de første bildene ser man det gamle huset der biblioteket nå står. Det synes vi selvfølgelig er gøy!

Totalt er det 20 nye kortfilmer og 19 dokumentarer som blir tilføyd i samlingen i løpet av nyåret.

Filmbib

Vil du lese mer om Filmbib og hvordan du får tilgang, kan du gjøre det her.