Erter i belg med blomster. Foto: Pixabay
Prosjektet Blomstrende by og bygd videreføres i Holmestrandbibliotekene, hvor vi fortsetter samarbeidet med TNT Landskap / Lørdal gård, og tar videre ønsket om et grønnere og mer fargerikt Holmestrand. Vi ønsker med dette å spre kunnskap og inspirere, starte gode og grønne initiativer, bidra til bærekraftige lokalsamfunn og skape kjærlighet til naturen og alt liv vi har rundt oss.
Tone Marthinsen Almehagen

Foredragsserien blir holdt av Tone Marthinsen Almehagen. Hun er er proppfull av fagkunnskap, og lidenskapelig opptatt av natur og nærmiljø, relasjoner og bærekraft. Almehagen er anleggsgartner med betydelig portefølje, og hun har stor kunnskap og formidlingsglede om blant annet hagebruk og blomster, økologisk grønnsaksdyrking og dyrking av økologisk mat og kjøkkenhage. I tillegg er hun med som ressursperson i statsforvalteren og fylkets arbeid med urbane landbrukstiltak i fylket.

Foredrag om å så frø, beredskapshagen og urbant landbruk

Første foredrag ble holdt på Hof bibliotek i slutten av mars og handlet om å så frø. Hof bibliotek startet også opp sitt eget frøbibliotek denne dagen, og ønsker du å bidra med frø er du hjertelig velkommen til det.

Andre foredraget kan du høre på Sande bibliotek den 25. april, og det vil handle om beredskapshagen. Hvordan kunnskap om hvordan dyrke egen mat kan bli svært viktig framover. Arrangementet om Berdeskapshagen kan du lese mer om her.

12. mai kan du høre tredje foredrag i Holmestrand bibliotek. Da vil du få lære om Urbant landbruk. Urbant landbruk går ut på å dyrke spiselige vekster på små takterrasser, i parker, bakgårder eller på små plasser i byen som står tomme eller er lite i bruk. Finn ut mer om foredraget om Urbant landbruk her.

Planteverksteder

I år som i fjor skal kommunen plante ut solsikker rundt omkring. Solsikkene vil såes på bibliotekene, så flere planteverksteder er under planlegging. Følg med!

Midler fra statforvalteren

Gamle Holmestrand kommune søkte og fikk innvilget midler til prosjektet fra statsforvalteren i Vestfold og Telemark. Prosjektet er et samarbeid med TNT Landskap / Lørdal gård i Sundbyfoss.

Les mer om prosjektet Blomstrende by og bygd her.

Les mer om Tone, TNT Landskap og Lørdal gård her.

Gratisbilletter

Foredragene er gratis, men hent gjerne ut gratisbilletter (dere finner lenke i arrangementene), så vet vi hvor mange som kommer hvert sted.

Translate »