Bokstreif - kollage av bøkene som presenteres

Bokstreif i mars ble presentert av Pippi og Kari. Vi ble veldig glade for å se at så mange kom, nå som arrangementet er lagt til kveldstid i Sande på mandag. Fikk du det ikke med deg i noen av våre bibliotek, kan du lese kortversjonene av bokpresentasjonene her.

Jeg grunnla de forente stater av Hilde Susan Lægtnes. Bokforside. Foto: Tiden norsk forlag
Jeg grunnla de Forente Stater, av Hilde Susan Jægtnes

Du kjenner kanskje ikke til Alexander Hamilton du heller?

Alexander Hamilton var egentlig en fattiggutt fra Karibia som endte opp som De Forente staters første finansminister og en av George Washingtons mest betrodde menn.
Hvordan var en slik klassereise mulig?

Hilde Susan Jægtnes har skrevet en forrykende roman om Hamilton, med et originalt og morsomt fortellergrep, og et driv og en energi i teksten som få forfattere gjør etter henne. Det er ikke tilfeldig at Alexander Hamilton fremdeles figurerer på ti-dollarseddelen i USA. Han var rett mann på rett sted – i begivenhetenes sentrum – da det gjaldt som mest. Fjorårets desidert beste leseropplevelse for min del!

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

2 til overav Roger Pihl. Bokforside. Foto: Galrof forlag
2 til overs, av Roger Pihl

Hukommelsestap kan føre til så mangt!

Vilhelm og Viggo husker verken hvordan de havnet på sykehus eller hvem de er. Men farer truer dem, og vi får bli med dem på rømmen i stjålne kjøretøy.

Mye moro venter leseren, og er du fan av Paasilinna eller Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant, er dette boka for deg!

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Tre vener og ein dum ting av Mads Rage. Bokforside. Foto: Samlaget
Tre vener og ein dum ting, av Mads Rage

Rånni, Guri og Kjørvald er tre unge, gode venner fra Skrotneset, som tenker at de skal spille Playstation, juge og drikke sprit i all evighet.

Så skjer den dumme tingen at de andre to i stupfylla kommer til å skyte hodet av Rånnien. Men de er snarrådige, og får festet en båtradio der hodet skulle vært, og det ser ut til å fungere bra.

Men så skjer det en annen dum ting, nemlig at den lokale Jokerbutikken ikke har så mange transistorbatterier som de trenger, og derfor må Rånnien kobles til strømuttaket i naustveggen.

En fantastisk flott bok om vennskap og å vokse fra hverandre. For deg som kan glede deg over det absurde. Teksten mangler tegnsetting, men språket er drivende godt!

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Ensom er den som ikke er nummer én for noen av Vibecke Groth. Bokforside. Foto: Forlagshuset i Vestfold
Ensom er den som ikke er nummer én for noen, av Vibecke Groth

Boka handler om Nanna, som er advokat og bor sammen med bankdirektør-mannen sin i en villa på Smestad. Hun har et godt liv på alle måter og tenker at slik skal det fortsette også inn i pensjonist-tilværelsen. Men mannen vil plutselig noe annet – han har truffet ei yngre dame og vil skilles.

Verden raser sammen for Nanna, og leseren følger henne gjennom et par år med kaos av følelser og en kamp for å stable på beina et nytt liv for seg selv.

Ei fengslende bok som mange lett vil kunne kjenne seg igjen i.

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Hjerteknuseren av Anne B. Ragde. Bokforside. Foto: Strawberry Publishing
Hjerteknuseren, av Anne B. Ragde

Anne B. Ragde har et godt råd til foreldre med voksne, hjemmeboende barn som ikke bidrar til fellesskapet: «Bare kast dem ut!»

Hjerteknuseren i denne fortellingen, har en tøyelig og føyelig mor som gjør alt for den ‘lille’ gutten sin. Jonetta blir nesten selvutslettende. Med et stille liv i det ytre, der hverdagene går med til å vaske og lage mat, tar hun det tapte igjen på det indre plan. Her finner vi til gjengjeld et overmåte rikt indre liv, der hun lager seg historier og tar katastrofetenkning til nye høyder.

Men når hun endelig drister seg til å heve stemmen – ja, da kan alt skje…

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Himmelrike og helvete av Jón Kalman Stefánsson. Bokforside. Foto: Forlaget press
Himmelrike og helvete, av Jon Kalman Stefansson

Om kampen for tilværelsen for noen fiskere på Island hundre år tilbake i tid.

Dette er første bind i en trilogi om Gutten, en ung mann som er alene i livet, og som får ta del i samholdet mellom de eldre fiskerne.

Boka har et sjeldent godt språk og flotte naturskildringer. Mye refleksjoner over livet, døden, kjærligheten og litteraturen.

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Førstehjelp for drapsmenn av Bobbie Peers. Bokforside. Foto: Aschehoug forlag
Førstehjelp for drapsmenn, av Bobbie Peers

Knut Jensen (du kan se for deg Gullestad fra «Side om side», eller Mr. Bean om du vil) fra Stavanger drømmer om rikdom og lykke og et liv i sus og dus. Virkeligheten hans er imidlertid en helt annen.

Firmaet hans er konkurs og ekteskapet er på vei nedenom og hjem det også. På ferie til Mallorca har han mulighet til å få drømmen oppfylt. Rikdom og herlighet ser ut til å komme Knuts vei. Men til hvilken pris?

Situasjonskomikk på sitt beste av Bobbie Peers – så hvis du trenger noe å le av…

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Katalog over mine menn av Helene Uri. Bokforside. Foto: Gyldendal forlag
Katalog over mine menn, av Helene Uri

En ung mann dør i ei bilulykke på Lillehammer. I Oslo bor ei middelaldrende dame, Margrethe. Hun har en sterk vilje og et svakt hjerte. Hun trenger å få transplantert et nytt hjerte. Slik møtes disse hendelsene, og boka tar opp temaet organdonasjon og etikken rundt det.

Samtidig er romanen både underholdende og vemodig. Margrethe blir bare beskrevet gjennom øynene og opplevelsene til menn hun har og har hatt rundt seg.

Boka reiser spørsmål som kan være fine for samtaler.

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Quichotte av Salman Rushdie. Bokforside. Foto: Aschehoug forlag
Quichotte, av Salman Rushdie

En festlig harselas med Don Quijote der handlingen er lagt «til et land som nærmer seg moralsk og åndelig kollaps, der det er stadig vanskeligere å skille fakta og fiksjon». Dette er ikke La Mancha – dette er Trumpland.

Ikke så vanskelig å gjøre seg morsom på USAs bekostning i disse dager.

Dette var rett og slett fornøyelig, med mange historier i historien. Ikke visste jeg at Rushdie kunne være så sprudlende…

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Den norske drømmen av Kadafi Zaman. Bokforside. Foto: Kagge forlag
Den norske drømmen, av Kadafi Zaman

Den kjente TV2-journalisten gir oss innblikk i livet sitt, med pakistanske foreldre som kom til Norge og Lier i 1970. Han valgte å bli journalist, han ville være der tingene skjedde. Han tar oss med på reportasje-oppdrag i farlige områder i verden og viser hvor risikofylt det kan være i en slik jobb, og hvor mange grusomme inntrykk men også får.

Han skriver også en del om innvandring, integrering og hva vil det si å være norsk?

Ei bok som kan anbefales til både unge og eldre, skrevet lett og engasjert.

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Translate »