November kan være en litt grå og kjedelig måned for mange, hvor ikke så mye skjer. Man går liksom bare å venter på at det skal bli sosialt akseptert å pynte til jul og høre på julesanger. Da kan det være fint å ha noen spennende bøker å dykke ned i for å korte ned ventetiden, mens regnet tapper på ruta. Tone & Tone presenterte et variert utvalg av bøker denne gangen, så her bør det være noe for alle!

Enkepalasset av Anne Nyheim. Bokforside.
Enkepalasset av Anne Nyheim

Vera er blitt forlatt av ektemannen etter mange år og er nødt til å rydde i eget liv. Gjennom en plutselig innskytelse bestemmer hun seg for å flytte inn i en bygård som kalles «Enkepalasset».

I bygården møter hun andre mennesker med forskjellige bakgrunn og utfordringer. I denne brokete forsamlingen av mennesker oppstår det etter hvert skjøre bånd av vennskap og forståelse.

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Jordet av Robert Seethaler. Bokforside.
Jordet av Robert Seethaler

Stillferdig og fint om menneskeskjebner og livet i en liten landsby. Hva ville du fortalt om livet ditt når det var over? Hva var viktig? Og er det de store tingene som setter spor? Blir vi noe klokere og mer innsiktsfulle når det er over? Forfatteren mener at folk er folk, selv etter når de har gått ut av tiden. Vi blir kjent med livshistorien til 29 forskjellige mennesker og sammen vever de en større fortelling.

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Alt er mitt av Ruth Lillegraven. Bokforside.
Alt er mitt av Ruth Lillegraven

Det starter så uskyldig med et vellykket ektepar. De har to gutter sammen, har arvet et flott hus på Oslos vestkant og har gode jobber. Så skjer det to drap og mørket sniker seg langsomt inn i Clara og Haavards liv.

Dette er en psykologisk samlivsthriller som kan minne litt om «Parterapeuten» skrevet av Helene Flood.

Boken kan lånes i Bookbites, både som e-bok og lydbok. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Og du kom ikke tilbake av Marceline Loridan-Ivens. Bokforside.
Og du kom ikke tilbake av Marceline Loridan-Ivens

Nært og personlig om å overleve Holocaust, skrevet fra en datter som overlevde til en far som aldri kom tilbake. Usentimental, men hjerteskjærende. En viktig påminnelse om at vi aldri må glemme fra en klok, tøff kvinne som ser tilbake på et langt liv.

Falsk natur av Jane Harper. Bokforside.
Falsk natur av Jane Harper

Fem kvinner er på teambuilding med jobben. De skal ut i den australske villmarken for en helg. Bare fire kommer tilbake fra turen. Alice mangler, en manipulerende og mislikt kollega med store ambisjoner. Under avhørene av de fire gjenværende kvinnene vokser det fram et bilde av løgner, maktmisbruk og svik.

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Montedidio av Erri de Luca. Bokforside.
Montedidio av Erri de Luca

Nydelig oppveksthistorie fra fattige Napoli på femtitallet. Vi følger en gutt på 13 ut i voksenlivet, og med plutselig ansvar når moren blir syk og faren forsvinner inn i bekymring for henne. Heldigvis har gutten en trygghet i seg selv, en hyggelig sjef, en god voksen venn og en jevnaldrende nabojente. Med en bumerang, den første forelskelsen og litt magi blir dette en lys fortelling selv om slitet alltid er i bakgrunnen. Varm og full av godhet i en hard virkelighet.

Jeg foreslår at vi våkner av Beate Grimsrud. Bokforside.
Jeg foreslår at vi våkner av Beate Grimsrud.

Dette er en råsterk, rar og helt annerledes historie om kreft. Forfatteren har en helt særegen litterær tone med stor språklig oppfinnsomhet. Dette er rett og slett en frodig og fantasisterk roman. Skal du lese kun én bok i år, så les denne!

Boken kan lånes i Bookbites, både som e-bok og som lydbok. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Arkiv over bortkomne barn av Valeria Luselli. Bokforside.
Arkiv over bortkomne barn av Valeria Luselli

Intellektuelt, vakkert og vondt om en familie i oppløsning og om flyktninger i USA. En roman om et ektepar som drar ut på en bilreise fra nord til sør i USA, for å lage dokumentarer om apasjene og mexicanske flyktninger. Paret har med barna på 5 og 10, og sønnen, som er eldst, har fortellerstemmen i halve boka. Dette gir et spesielt innblikk og er svært gripende.

Boka inneholder også lister over utstyr og litteratur de har med seg, og historiske utklipp. Den er en dokumentarisk roman om å dokumentere. Denne ekstra dimensjonen gjør historien virkelighetsnær og gjør at du kommer veldig tett innpå skjebnene i boka. Hvem er egentlig bortkommen? Historiene om familien og flyktningene blander seg til slutt dramatisk sammen.

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Translate »