
Novembers Bokstreif ble gjennomført av Tone Mari, og som alltid er Tones bøker varierte. Hun leser det meste av sjangere, og som innkjøpsansvarlig i Holmestrand bibliotek er det ikke en bok på hyllene hun ikke har hatt hendene på. Derfor vet hun ofte også hva som er verdt å få lest!

Fyrstene av Finntjern, av Lars Elling
Det er ingen tvil om at Lars Elling er billedkunstner. I denne fargerike romanen skaper han mange sterke bilder og nydelige naturbeskrivelser.
Boka handler om Filip og bestefaren (det er ingenting “beste” eller faderlig med ham, så Filip kaller ham bare “Den Gamle”), og den syke, bitre bestefarens fortelling om sommeren(e) han og lillebroren tilbrakte i Nordmarka. Vi får bli med 100 år tilbake i tid, til en barndom full av eventyr, matauk, skog, arbeid, naturens undere og sterke broderlige bånd. Det er morsomt og interessant å få være med til en tid som ikke er så veldig lenge siden, men som var veldig annerledes. Men hvorfor er Den Gamle ikke på talefot med lillebroren, og har ikke vært det så lenge Filip kan huske?
Her finner du boken i våre bibliotek.
Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.



Jeg dro ned til bror – Vi dro opp med mor – Så dro jeg hjem, av Karin Smirnoff
Trilogien om Jana Kippo er sterk og medrivende, fandenivolsk og irriterende. Vi møter Jana og tvillingbroren Bror, og blir kjent med dem gjennom fortellinger fra en vond oppvekst, forholdet til andre skadeskutte personligheter, avsløring av bygdehemmeligheter og forsøk på å stable livet på beina. Det er også mye kjærlighet i fortellingen om Jana, men den er aldri enkel.
Her finner du bøkene i våre bibliotek.
Bøkene kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.



Syng, gravløse, syng – Det som reddes kan – Menn vi høstet, av Jesmyn Ward
Jesmyn Ward er fra Mississippi, og skriver mørkt, varmt, nært og fullt av kjærlighet om å være svart og fattig i et urettferdig USA. Hun er den eneste afroamerikanske kvinne som har vunnet National Book Award for Fiction to ganger. Syng, gravløse, syng knytter historie, åndelighet, overtro og hard virkelighet sammen. I Det som reddes kan møter vi en ganske skakkjørt familie som ved hjelp av sin kjærlighet til hverandre og evne til å stå sammen, prøver å overleve orkanen Katharina. Menn vi høstet er en slags biografi over alle de unge, svarte menn forfatteren har kjent og mistet, og som har blitt et nummer i rekken i et urettferdig, håpløst og skjevfordelt land.
Her finner du bøkene i våre bibliotek.
Bøkene kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Landsbyen, av Juli Zeh
Juli Zeh har doktorgrad i folkerett, og har skrevet thrillere, dystopier, essays, barnebøker og reiseberetninger. I denne romanen befinner vi oss i landsbyen Unterleuten, og på tysk betyr unter leuten noe sånt som “folk flest”. Så her møter vi alle slags folk, fra byraddiser som drømmer om et godt liv på landet, til bitre, gamle landsbyboere som ønsker seg tilbake til kommunismens storhetsdager.
Historien er fortalt med mange forskjellige stemmer, og personlighetene er sammensatte. Gled deg til intriger, gammelt nag, fantastiske menneskeskildringer og humor!

Syv meninger med livet, av Thomas Hylland Eriksen
Hylland Eriksen er norsk forsker og kjent i media. Han har skrevet mange interessante og ganske lett tilgjengelige fagbøker om samfunnet vårt. I denne boken tankemyldrer han om hva som gjør livet verdt å leve, og hva som gir glede til mennesker.
Med sin bakgrunn i sosialantropologi kan han sammenligne forskjellige kulturer og dra de store linjene, samtidig som denne boken er om de nære ting. Man skulle kanskje tro at denne lille boken full av livsglede er et produkt av THE har fått et nytt syn på livet etter å ha vært alvorlig kreftsyk, men jeg kan røpe at han alltid har skrevet med stor entusiasme for de små ting.
Kos deg med en forfatter som sprudler!
Her finner du boken i våre bibliotek.
Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Morfar, Hitler og jeg, av Ida Jackson
Utrolig nært og personlig, men også spennende og historisk interessant, om Ida som oppdager at morfaren hennes var nazist under andre verdenskrig. Og ikke sånn «litt», med påtvunget medlemsskap i NS, men ivrig, som redaktør i SS-magasinet Germaneren>/em>.
Vi får ukjent krigshistorie, politikk, familieverdier, feminisme, gode barndomsminner og oppgjør med kollektiv fornektelse. Medrivende og utfordrende tekst, tankevekkende og godt skrevet.
Her finner du boken i våre bibliotek.
Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.