Bursdag av Meredith Russo. Bokforside. Foto: Gyldendal forlag.

Hvordan er det å være født i feil kropp?

Morgan og Eric bor i en liten by i Tennessee, USA. De har vært venner hele livet, og når boka begynner er de 13 år. De har bursdag samme dag, og boka er bygd opp av noen kapitler for hver bursdag fram til de er 18. Slik følger vi utviklingen deres, sett fra hver av dem.

Morgan vet med seg selv at han skulle vært jente, men klarer ikke fortelle noen om det. Han sliter med følelsene sine, i tillegg mistet han moren sin da han var 11. Han var veldig god i fotball, men har sluttet. Eric er også med på fotball, og det er Morgans far som er trener. Vennskapet mellom Eric og Morgan er spesielt, og de opplever mye usikkerhet angående følelsene sine. Vennskapet går i faser ettersom årene går.

Morgan opplever mye mobbing, det er sårt å lese om hvordan han sliter med identiteten og den hemmeligheten han bærer på. Det er vondt å lese om at han føler seg som et utskudd, og han prøver å kvele sitt virkelige jeg med å gjøre «gutte-ting» for å framstå «normal». Hvordan skal dette ende?

Boka er veldig god, og den lærer leserne mye om trans-kjønnethet, om vanskelige følelser, utenforskap, savn, vennskap og kjærlighet. Som leser ble jeg veldig glad i disse personene og heier på dem! Håper jeg også ble litt klokere!

– Kari WA

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Translate »