Biblioteksjef Stina Åmo vil veldig gjerne gratulere alle innbyggerne i Holmestrand kommune med et mer moderne bibliotek!
Avtale om nytt biblioteksystem

Holmestrandbibliotekene består av tre bibliotek, et i Sande, et i Hof og et i Holmestrand. Disse har hatt ulike biblioteksystem. Et biblioteksystem er det dataprogrammet som er ryggraden i hele driften av et bibliotek. «Så man skjønner nok at det har vært litt utfordrende å få ting til å fungere godt, det er litt som om man forsøker å kjøre et tog på skinner gjennom hele kommunen, men blir hindret fordi togskinnene har ulik størrelse», sier Stina Åmo.

I april i år inngikk ditt bibliotek avtale om kjøp av nytt biblioteksystem, sammen med resten av fylket. Nå blir det altså det samme biblioteksystemet i hele Vestfold og store deler av Telemark! Det gjør at vi bedre kan samarbeide, dra nytte av hverandres sterke sider og skape noe enda litt mer magisk for deg, du som bor her.

Flere endringer

Du som bruker biblioteket vil se at vi kommer til å få nye hjemmesider, nye funksjoner og i løpet av 2022 vil vi få en ny, visuell profil. Hvis du synes at dette nye er litt vanskelig er du mer enn hjertelig velkommen inn på biblioteket, så skal vi lære deg og vise deg og ta godt imot deg.

Skal være på plass i uke 23

Som med alle nye ting er vil det være en litt kjip overgangsfase. Det er tre kataloger som skal bli til en, og det er skikkelig mye jobb som foregår i kulissene. Vi har med oss firmaet Bibliotek-Systemer AS som har lang erfaring, så vi tror dette skal gå veldig bra, men likevel kommer du til å merke at det ikke vil være mulig å fjernlåne i noen dager, utseendet på hjemmesiden blir nytt og det kan hende vi klusser litt med boken du har bestilt. Vi håper og tror du er litt tålmodig med oss. Vi blir veldig glade om du sier fra dersom du venter på noe som ikke kommer!

Vi skal være helt ferdige med å få det nye systemet på plass i uke 23, så her går ting unna i rekordfart! Det nye systemet gir oss muligheten til massevis av nye funksjoner, men vi vil så gjerne høre fra Deg, Bibliotekbrukeren. Hva savner DU?

Send oss en mail til stina.amo@holmestrand.kommune.no

Og – Gratulerer!

Med vennlig hilsen hele gjengen i Holmestrandbibliotekene!