For skolene

av | nov 5, 2020

Holmestrandbibliotekenes ansatte jobber for å vekke leseglede, interesse for litteratur og kreativitet. Du må gjerne spørre oss om tips til hva som kan passe for forskjellige aldre. Vi ønsker å være en ressurs for skolene i kommunen, og her får man en oversikt over hva vi har å tilby. Vi setter pris på om dere melder inn behovene deres i god tid, slik at vi får forberedt oss best mulig.
Holmestrandbibliotekene tilbyr:
Eget lånekort

Elevene må ha lånekort for å låne. De som ikke har det, må fylle ut skjema. Skjema må sendes med elevene hjem for utfylling og underskrift av foreldre/foresatte. På baksiden av blankettene står lånereglene. Ferdig utfylte skjema må sendes til biblioteket senest en uke før besøket for at vi skal rekke å gjøre dem ferdige.

Skjema for å opprette lånekort for barn finner du her.

Bokprat

Når klassene kommer på besøk, kan bibliotekaren gjerne holde en bokprat. En bokprat er en presentasjon av et utvalg bøker. Disse kan være om et valgt tema, bøker av en bestemt forfatter eller bare noen generelle bøker som barna kan interessere seg for i forskjellige sjangere.

Klassebesøk

Avtale om klassebesøk fra alle skolene i kommunen kan gjøres ved henvendelse til biblioteket. Lærerne sier fra om de ønsker et opplegg for eksempel bokprat, omvisning eller høytlesning, eller om de bare vil klare seg selv uten noen forberedelser fra bibliotekarens side.

DKS – Den kulturelle skolesekken

Biblioteket har også et tilbud via DKS om at alle 2. og 4. klassinger i kommunen kan komme på bibliotekbesøk.

Bokkasser

Lærerne ved skolene i kommunen kan bestille bokkasser, enten ved å ringe eller sende e-post. Vi setter sammen innholdet etter deres eventuelle ønsker eller utfra hva barnebibliotekaren tror kan være av interesse for de enkelte trinnene. Bøkene lånes ut til lærerne for to måneder, og det er lærerne som da er ansvarlige for det som er lånt. Vi anbefaler lærerne å opprette et eget lånekort for seg selv knyttet til skolen og ikke bruke sitt private kort. I Sande fraktes med Bypost fra biblioteket til hver enkelt skole, mens i Hof og Holmestrand må lærerne hente kassene selv.

Leseprosjekter

Lærerne kan også henvende seg til oss når de trenger litteratur til prosjekter, enten det gjelder fagbøker om forskjellige emner eller skjønnlitteratur. Vi kan låne fra andre bibliotek hvis lærerne ønsker flere eksemplarer av en bok, eller det er bøker vi ikke har selv.

Foreldremøter

Om skolene ønsker, kan de kontakte barnebibliotekaren for å avtale deltakelse på foreldremøter. Temaer da kan være nyere barnelitteratur, bøker som egner seg for de forskjellige klassetrinnene, betydning av lesning eller lignende.

Kontakt Holmestrandbibliotekene

Ønsker din skole å benytte seg av noen av disse tjenestene, finner du kontaktinformasjonen til ditt bibliotek her.

Translate »