Helsebiblioteket

av | nov 17, 2020

Helsebiblioteket.no er en offentlig finansiert nettjeneste. Tjenesten gir norsk helsepersonell gratis tilgang til oppdatert, faglig kunnskap, men du kan ha glede og nytte av Helsebibliotekets ressurser som pasient, pårørende eller privatperson også. Helsebiblioteket.no gir gratis tilgang til blant annet en rekke databaser og tidsskrifter, i tillegg til mye faglig oppdatert informasjon.

Tilgjengelig for alle?

Mye av innholdet har nasjonal tilgang. Dette betyr at alle som befinner seg i Norge får automatisk tilgang uten innlogging.

Noen kunnskapsressurser har kun innloggede brukere tilgang til. Trenger du å få utført et søk i en av de lukkede ressursene, kan vi i Holmestrandbibliotekene hjelpe deg med å få tilgang til disse.

Nyttig og oppdatert

Pasientinformasjonen er spesielt nyttig og oversiktlig. Det som ligger her er selvfølgelig tilgjengelig for alle.

Her finner du oppdatert informasjon om en rekke sykdomstilstander og behandlingen av dem. I tillegg finner du mye praktisk informasjon og tips om for eksempel:

  • Hvordan bytte fastlege
  • Hvordan få frikort og/eller helsetrygdkort
  • Hvor finner jeg min kjernejournal
  • Fritt sykehusvalg

og mye, mye mer…

Hjelp og veiledning

En annen nyttig ressurs er siden som heter Hjelp og veiledning. Her får du blant annet mer informasjon om pålogging og tilgang, søketjenesten og veiledninger og filmer i hvordan bruke nettsidens oppslagsverk og ligenende.

Translate »