I morgen er alt mørkt: Brages historie av Sigbjørn Mostue. Bokforside. Foto: Cappelen Damm forlag.

På nyhetene får Brage og vennene hans høre om forferdelige tilstander i Japan: folk er blitt helt ville, de går løs på hverandre med stokker og kniver, og mange blir drept.

Snart skjer det samme i land etter land, og det viser seg at det er parasitt som sprer seg – den kommer nærmere og nærmere – vil dette nå Norge også?
Ja, selv om forholdsregler tas, hører de en dag om de første smittede i Østfold og så i Oslo, der Brage bor. De forrykte er nær…

Brage og noen andre rømmer til skogs. Tar med seg det nødvendigste for å overleve. Under slike forhold kommer det verste fram i folk, hvem kan du stole på? Forholdet innad gruppa blir satt på store prøver.

Ekstra ille blir det når Bendik, en naturlig leder av gruppa og pappaen til Brages gode venn Oliver, blir satt ut av spill av en alvorlig skade. Samholdet rakner, men Brage viser mot og styrke i en vanskelig tid.

Dette blir en veldig spennende fortelling om hva som skjer når samfunnet bryter sammen, folk holder seg innendørs, og plutselig kan naboen din være smittet – eller en av dine nærmeste. Det stiller folk på prøver, og man må ta vanskelige valg for å overleve selv.

Boka er første del i en trilogi og har vunnet U-prisen, en pris stemt fram av ungdommer. Prøv, så blir du helt sikkert hekta!

– Kari WA

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Translate »