I uke 49 ønsker vi velkommen til førjulshygge i Holmestrandbibliotekene. Da er det lagt til rette for at man kan dekorere sin egen julekule, og vi oppfordrer til å gjøre dette sammen med familie, gjerne besteforeldre og barnebarn. Snakk om julens tradisjoner og om hvordan julen var før, og del gode minner med hverandre, -det skaper glede.
Samhold og håp

Julekulene er lager i klart glass, så ta gjerne med en gjenstand du tenker kan være fin inne i kulen. Men dette er ikke nødvendig, da det finnes en del materialer tilgjengelig. Du kan velge å henge igjen julekulen din på biblioteket eller ta den med hjem til ditt eget tre. Julekulen skal symbolisere samhold og håp i den rare og vanskelig koronatiden.

Julekulens historie

Dette er en forlengelse av prosjektet Julekulens historie som har foregått på Sandetun aktivitetssenter denne høsten. Dette har vært et hyggelig samarbeidsprosjekt med Sande videregående, Pensjonistforeningen i Hof og Sande, og Holmestrand kommune. Elever fra Sande videregående og pensjonister fra hele kommunen har kommet sammen og skapt de gode samtalene rundt temaet jul. Minner og fine historier har blitt fortalt, og elevene er nå i gang med å forevige de i en liten bok. Boken skal pensjonistene, eller historiefortellerne som vi har valgt å kalle dem, motta på nyåret. Da skal vi møtes igjen og mimre om det hyggelig prosjektet.

Prosjektet er finansiert av Statsforvalteren for å motvirke ensomhet blant eldre under koronapandemien.

Julekule og servietter under lagingen. Foto: Birgit Nyen