Kimen litteraturfestival 10.-14. november 2021. Logo.
Litteraturuka i Vestfold ble til Kimen litteraturfestival etter sammenslåingen med Telemark. Siden fylket nå er så stort, spres arrangementene utover hos såkalte «satellitter». I år er Holmestrandbibliotekene så heldige å få være en av dem.
11. og 12. november i Holmestrandbibliotekene

Det vil være ett arrangement i hvert av våre bibliotek og disse vil være fordelt over to dager. Arrangementet i Hof er rettet mot ungdommer, mens arrangementene i Holmestrand og Sande er for voksne og de som er interesserte.

Skrivekurs for ungdom i Hof bibliotek

Endre Ruset er forfatter og har skrevet tre diktsamlinger. Han debuterte i 2001 og har siden jobbet med ulike former for litteratur. Torsdag 11. november vil Ruset lede et kreativt skrivekurs for ungdom på Hof bibliotek. Kurset er for alle – om du har en forfatter i magen eller ikke har tro på at du kan skrive.

Les mer om Skrivekurs for ungdom på Hof bibliotek her.

Levi Henriksen i samtale med Elisabeth Kjensli Johansen i Holmestrand bibliotek

Levi Henriksen er en kjent forfatter for mange. Hans bøker som kretser rundt Skogli har blitt et eget univers. I år kom boken 12 ord fra Oskar Maier ut, og det er denne kveldens samtale skal omhandle.

Samtalepartner vil være Elisabeth Kjensli Johansen. Johansen jobber som formidler og bibliotekar, og har bokbadet og intervjuet mange kjente forfattere opp gjennom årene.

Les mer om Forfattermøte med Levi Henriksen på Holmestrand bibliotek her.

Konspirasjonsteorier med Øyvind Strømmen i Sande bibliotek

Øyvind Strømmen er forfatter, journalist og blogger. Han har fulgt islamfiendtilge miljøer i flere år, og ble for dette arbeidet kåret til «Årets frilanser» i 2011. Under Breiviks rettsak ble Strømmen innkalt som ekspertvitne.

Strømmen har skrevet flere bøker og det er hans siste bok, Giftpillen, foredraget vil omhandle. Her har forfatteren skrevet om konspirasjonsteorier og om hvordan disse påvirker oss. Og hvordan de i bunn og grunn rett og slett er en trussel mot demokratiet og farlige.

Les mer om Konspirasjonsteorier ved Øyvind Strømmen på Sande bibliotek her.

Fullt program for festivalen

Vil dere sjekke ut hvilke andre arrangementer som foregår under hele festivalen, kan dere hente dere et program i ett av bibliotekene våre eller se Kimen litteraturfestivals program her.

Vi håper mange vil ta turen til oss disse dagene og gleder oss til å se dere!

Translate »