Lesekroken.no

av | nov 16, 2020

Lesekroken.no er en nettbasert eventyrportal som biblioteket abonnerer på. Her finner man eventyr, barnesanger, karaoke og diverse aktiviteter på 22 forskjellige språk, inkludert nynorsk og samisk.
Gratis for alle i kommunen

Tjenesten er gratis i bruk for alle i kommunen dersom biblioteket har tatt tjenesten i bruk. Dette er et ledd i bibliotekenes økte satsinger på digitale tjenester. Lesekroken.no er tilrettelagt for alle, både minoritetsspråklige, tospråklige og etnisk norske.

Nettbasert

Tjenesten er nettbasert, ingen installasjon eller nedlasting av program er nødvendig. Brukerne kan logge seg på uansett hvor de er i verden, så lenge de har publikumspassordet.

Slik bruker du tjenesten

Gå inn på Lesekroken.no og logg inn med publikumspassordet: lesestund. Da får du opp alle alternativer over hva du kan gjøre på nettsiden.

  1. Velg ønsket språk ved å klikke på riktig flagg på Språk-siden.
  2. Velg deretter ønsket eventyr. Det er de samme fire eventyrene som går igjen på hvert fremmedspråk:
    Mannen som skulle stelle hjemme, De tre bukkene Bruse, Den syvende far i huset og Pannekaka.
  3. Velg blant symbollinkene om du vil Lese (e-digital blabok), Lytte (e-lydbok), eller skrive ut eventyret. I tillegg finner du symbollinker til de andre interaktive aktivitetene Puslespill og Fargelegging, som er knyttet til hvert enkelt eventyr.

120 eventyr

I tillegg til de fire eventyrene på fremmedspråkene, kan du lytte til 120 forskjellige eventyr på bokmål som ligger under fanen 120 eventyr.

Andre aktiviteter på siden

Det er mye gøy å gjøre på siden. Man kan blant annet synge karaoke, lytte til sanger med eller uten vokal, spille ordlotto, legge puslespill eller fargelegge bilder fra eventyrene.

Translate »