Oppslått bok. Fantasi. Illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay.

2. april er verdens barnebokdag og nettopp denne datoen er valgt fordi det er datoen H.C. Andersen ble født. Barnebokdagen markeres for å skape leseglede og rette fokus på gode barnebøker – og dem finnes det mange av!

For anledningen har vi laget en fin (og lang) liste i BookBites med lydbøker man kan høre på med barna i ferien. Lista er på 20 bøker, så det bør være noe for alle! Her har vi skrevet om noen av dem, mens de resterende bøkene kan dere lese mer om i lista. Man finner den på forsiden i appen.

Buffy By er talentfull av Ingeborg Arvola. Lydokforside. Foto: Cappelen Damm forlag.
Buffy By er talentfull av Ingeborg Arvola

Oslo-jenta Buffy skal skrive en skoleoppgave om seg selv. Hun synes selv hun er helt talentløs i ballspill, men er supergod til å tulle i timene og krangle med broren sin. Men kan hun skrive om det?

Så får hun en idé og hun melder seg på et kurs i slalåm. Der viser det seg at hun er et naturtalent! Men familien har ikke råd til å betale treningsavgiften og de har heller ikke penger til ski og staver …

Men gir Buffy opp av den grunn, neida! Hun er superoptimist av natur og finner en utvei!

Buffy og familien hennes lever under fattigdomsgrensen, men hun er ikke så opptatt av det. Hun driver med det hun liker til tross for rosenkål i matboksen og knekkebrød til middag.

Nå er også bok nummer to i serien, Buffy By er inspirert, utgitt og den er minst like spennende.

Passer for barn i alderen ca. 9-12 år.

Boken kan lånes i Bookbites både som e-bok og som lydbok. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Julius og klassefesten av Martin Svensson. Lydbokforside. Foto: Lind & co forlag.
Julius og klassefesten av Martin Svensson

Møt Julius! Han og Linn går i samme klasse og Julius lurer på om han er forelsket i Linn. Det kiler så veldig i magen når han ser på henne og noen ganger blir han helt varm når hun ser på ham. Er han forelsket da?

Skal han spørre Linn om hun vil være sammen med ham? Hvordan sier man noe sånt? Men så blir det bestemt at det skal være klassefest siste helgen før sommerferien…

Fin og morsom bok om vennskap og forelskelse.

Hvis du liker boka, så finnes det tre bøker til i serien om Julius:

Julius spiller teater, Julius på sydentur og Julius og mobberne.

Boka passer for gutter og jenter fra ca. 7-11 år.

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Ingenlund: Morrigans forbannelse av Jessica Townsend. Lydbokforside. Foto: Vigmostad & Bjørke.
Vundersmed: Morrigans kall av Jessica Townsend. Lydbokforside. Foto: Vigmostad & Bjørke.
Hulfeber: Jakten på Morrigan Kråh av Jessica Townsend. Lydbokforside. Foto: Vigmostad & Bjørke.
Ingenlund-serien av Jessica Townsend

Hørt om den helt spesielle byen Ingenlund? Bli kjent med Morrigan Kråkh som lever med en forbannelse. På elleveårsdagen skal hun dø. Men rett før midnatt dukker det opp en snål fyr med navnet Jupiter Nord. De to lander trygt etter flere prøvelser i den magiske og hemmelige byen Ingenlund. Morrigan har bestått den aller første prøven.

Jupiter har valgt Morrigan som elev og deltaker i konkurransen om en plass i Det Vunderlige Selskap. Dette er (mildt sagt) et uvanlig selskap og Morrigan undres om hun egentlig har de spesielle evnene eller ferdighetene selskapet er ute etter. Hun er desperat etter å finne ut om hun faktisk har et spesielt talent.

Og når den grusomme og fryktede vundersmeden Esra Skrall dukker opp og medlemmer i det vunderlige selskap forsvinner, så må Morrigan dykke dypt ned for å finne sine magiske evner…

Her møtes onde og gode krefter i magiske univers. Vennskap, mot, tillit og rettferdighet blir satt på prøve. Her bobler det over av spenning, humor, fantasi, digre katter og andre rare vesener.

I bok nummer to Vundersmed: Morrigans kall får leseren vite mer om hva som er Morrigans magiske talent og hvilke krefter dette utløser.

I den tredje boka i serien, som heter Hulfeber: Jakten på Morrigan Kråkh, handler det om hvordan Morrigan skal klare å bevise at hun og bestevennen Hagbart er verdige medlemmer av «Det vunderlige selskap».

Serien passer for barn og voksne mellom 8-100 år og bøkene egner seg spesielt godt til høytlesing!

Denne serien (som skal bli til ni bind) er blitt lansert som en arvtaker til Harry Potter. Jeg synes forfatteren lykkes, men å sammenlikne serien med Harry Potter er kanskje noe urettferdig selv om bøkene er fantastisk bra?

Forfatteren er australsk og har tidligere jobbet som redaktør. Bøkene har mottatt strålende kritikker. Filmrettighetene er også blitt kjøpt opp.

Oversetter Kirsti Vogt har gjort en fremragende jobb – bare smak på ordet «magnifikatter».

Bøkene kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

For flere tips til lydbøker for familien, les Lydbøker familien kan høre sammen.

Translate »