Morsmålsdagen 2021.
Den internasjonale morsmålsdagen markeres 21. februar hvert år. Dagen ble erklært av UNESCO i 1999 og handler om å fremme kulturelt og språklig mangfold. I bibliotekene har vi flere tilbud til de som ikke har norsk som sitt morsmål, men disse tjenestene faller muligens litt under våre såkalte “hemmelige tjenester” – altså de tjenestene ikke alle har hørt om eller fått med seg. På tide å få dem fram i lyset!
Verdensbiblioteket

Verdensbiblioteket tilbyr lydbøker og e-bøker på flere språk. Disse kan strømmes gratis gjennom nettsiden.

Les mer om Verdensbiblioteket her eller gå rett til Verdensbibliotekets nettside.

Det flerspråklige bibliotek

Det flerspråklige bibliotek har nasjonalt ansvar for flerspråklig bibliotekstilbud siden 1975. Her kan man bestille bøker på fremmedspråk selv eller få hjelp til å bestille gjennom sitt bibliotek.

Les mer om Det flerspråklige bibliotek her eller gå rett tilDFBs nettside.

PressReader

PressReader tilbyr magasiner og aviser fra over 100 land og på mange språk! Du kan laste dem ned til mobil, PC eller nettbrett når du besøker biblioteket, og lese også hjemme. Et veldig godt tips er å laste ned lesestoff til lørdagsfrokosten, når man har litt ekstra god tid til å kose seg med lesinga.

Les mer om PressReader her eller besøk PressReaders nettside.

Leser søker bok og boksøk.no

Leser søker bok, er et tilbud som skal hjelpe alle å finne bøker å lese. De har en egen kategori som heter Norsk som andrespråk, som er bøker for de som holder på å lære seg norsk.

Leser søker bok har også en egen søkeside, Boksøk.no, hvor man igjen kan velge Norsk som andrespråk og få en oversikt over bøkene som er tilgjengelige.

Besøk Leser søker bok her eller gå rett til bokøk.no.

Leser søker bok. Logo. Skjermdump.
Boksøk. Logo. Skjermdump.
Lesekroken.no

Lesekroken.no er en nettbasert eventyrportal for barn som biblioteket abonnerer på. Her finner man eventyr, barnesanger, karaoke og diverse aktiviteter på 22 forskjellige språk, inkludert nynorsk og samisk. Tilbudet er gratis, men man må få passordet fra sitt lokale bibliotek for tilgang.

Les mer om Lesekroken her eller besøk Lesekrokens nettside.

Lesekroken.no
Språkkafeer

Når Korona ikke stikker kjepper i hjulene for oss, har Holmestrandbibliotekene språkkafeer gående i Hof bibliotek og Sande bibliotek. Disse er åpne for alle.

Les mer om språkkafeer i Holmestrandbibliotekene her.

Morsmålsdagen 2021. Illustrasjonsbilde.
Translate »