Til leseforslag
Omslag: "Superbruker" av Kjersti Halvorsen
Voksne

Superbruker

Kjersti Halvorsen

RomanerEnsomhet Kjærlighet Kunstig intelligens Unge kvinner
Bestill

Anbefaling

Aktuell bok om kunstig intelligensbruk i samfunnet. Er det lurt å slippe KI løs som samtaleterapeut?

Unn har tabbet seg ut på jobb og blir omplassert internt på sykehuset. Unn er psykolog, men hun er fullstendig utbrent, og har tatt noen skjebnesvangre valg på veien.

Nå skal hun bli superbruker for sykehusets nye plattform "Enhet Gro", psykologenes nye kunstige kollega. "Enhet Gro" presenteres som både sympatisk og omsorgsfull i starten, men hva skjer når hun blir påvirket av brukernes input?

For Unn blir Gro en viktig samtalepartner, ikke et system hun tester ut. Hvor går grensene mellom det ekte og uekte?

Samtidig forelsker hun seg i legen Torjus, hvis alter ego er Dr. Dropdead. Torjus har i likhet med Unn blitt omplassert etter en video som gikk viralt av at han slåss i en wrestling-ring,

Om boken

Superbruker er en ny underholdende roman fra Kjersti Halvorsen, forfatteren bak suksessen Ida tar ansvar. Unn Eide er i 30-årene og grunnleggende ensom i livet. Hun er nettopp på beina etter en serie skandaler i sykehusets poliklinikk, der hun tidligere jobbet som psykolog. Nå får Unn endelig en ny sjanse. Hun blir bedt om å være superbruker for KI-terapeuten Gro, som tilbyr digital samtalebehandling. Cutting edge-teknologi som skal effektivisere tilbudet til syke pasienter. På kurs for superbrukere møter Unn legen Torjus. Hans alter ego er Dr. Dropdead. Torjus har som Unn blitt omplassert - etter en video som gikk viralt av at han slåss i en wrestling-ring, iført fullt legekostyme. Både Unn og Torjus fascineres av den nye teknologien, og ikke minst: hverandre. Problemet er bare at Torjus allerede har en kjæreste. Unn tyr til Gro i tunge stunder, men får en rekke dårlige råd. Begynner hun å miste seg selv, igjen? Hva har hun egentlig å holde fast i, når alt vakler? Og hva skjer når Unn knytter seg for tett til den kunstige terapeuten, i mangel på reell kontakt med virkelige mennesker?

Kontakt

Holmestrand Kommune
Ansvarlig redaktør: Holmestrandbibliotekene
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content