KOMP illustrasjonsbilde til nettside.
Har du en senior i familien som er 65 år eller eldre, hjemmeboende og med liten eller ingen teknologisk kompetanse? Da bør du følge med fremover.
Nytt tilbud

Vi før-lanserer nå et nytt og spennende utlånstilbud for hjemmeboende eldre og deres familie/venner. Gjennom samarbeidsprosjektet «Vær nær» mellom Holmestrand kommune og No Isolation tilbyr snart bibliotekene gratis utlån av KOMP-skjermer, til hjemmeboende eldre med liten eller ingen digital kompetanse. KOMP er et kommunikasjonsverktøy som kobler analoge seniorer sammen med sine mer digitale familie og venner. Gjennom en app på telefonen kan familie og venner sende meldinger, bilder eller videoanrop til brukerens skjerm. KOMP lånes på samme måte som bøker, med et lånekort. I tillegg fyller man ut en utlånsavtale. Har du ikke lånekort, hjelper vi deg med å opprette et. Lånekortet er gratis. Familie og venner kan hente ut skjerm til «sin» senior, og står da oppført som ansvarlig låntaker. Med skjermen følger en oppstartsbrosjyre som hjelper dere i gang. Lån skjermen så lenge dere vil, men står den ubrukt ønsker vi å få den tilbake slik at andre kan få glede av den.

Førlansering 10. oktober

Konseptet ble førlansert 10. oktober på Verdensdagen for psykisk helse, da målet er å benytte teknologien til å motvirke ensomhet og bidra til en «varmere» hverdag for hjemmeboende seniorer. Selve utlånet vil ikke være oppe å gå før senere i høst, så følg med i tiden fremover. Alle bibliotekene har nå KOMP utstilt med tilgjengelige brosjyrer. Kom gjerne innom for å bli bedre kjent med skjermen og få mer informasjon om lånetilbudet.

Vær nær- og bidra til en varmere hverdag!

Og husk at den største gleden du kan ha, er å gjøre andre glad.