Denne uka er vi så heldige at 4. klasse ved Galleberg skole har kommet med boktipsene. Dette er første del av bøkene de vil anbefale, del 2 kommer litt senere i sommer.

Eit praktisk menneske av Kjersti Rorgemoen. Bokforside. Foto: Kolon forlag
Det hemmelige riket-serien av Rosie Banks

Bestevenninnene Ella, Sofie og Jasmin opplever mye spennende sammen når de plutselig havner inn i Det hemmelige riket. God, leselig tekst og mye illustrasjoner har gjort disse bøkene svært populære. Bli med inn i en magisk verden av vennskap og moro!

Her finner du serien i våre bibliotek.

Tulla Larsen - Mathilde Munch av Lene Therese Teigen. Bokforside.
Gutta i trehuset-serien av Andy Grifftihs

En av Norges mest populære barnebok-serier for 8-12-åringer – en garantert favoritt! Bli med opp i trehuset [..], hvor alt kan skje. Bestselgerne om Gutta i trehuset er morsomme og spennende, lette å lese, og har illustrasjoner på hver side. Serien har solgt over en halv million i Norge, og vil garantert gi leselyst og leseglede. (Omtale hentet fra forlaget)

Bøkene kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Søstrene på Stenberg av Elin Tinholt. Bokforside.
Amuletten-serien av Kazu Kibuishi

Amuletten er en av Norges mest populære bokserier. Prisbelønt og bestselgende. Den er fantastisk, spennende og vakker. En fortelling om modige barn, merkelige skapninger og kampen mot det onde. Mange aldersgrupper har falt for denne serien, men hovedmålgruppen er 9 -13 år. (Omtale hentet fra forlaget)

Her finner du serien i våre bibliotek.

Bergverket av Ingvild Schade. Bokforside.
Verdens verste-serien av Marius Molaug

Den elleville og populære serien med Kent og Ruben i hovedrollene. Serien er skrevet av den norske tekstforfatteren, redaktøren og forfatteren Marius Molaug.

Den første boka i den elleville og populære Verdens verste-serien [Verdens verste rektor…] vant gull i Årets vakreste bøker og ble kåret til årets beste bok blant lesende barn både i Stavanger og Randaberg. Byavisa Tønsberg kalte den for en «perfekt bok for bokslukere» mens Årets vakreste bøker-juryen kalte den «gjennomtenkt og morsomt fra perm til perm». (Omtale hentet fra forlaget)

Her finner du serien i våre bibliotek.

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Ja, vi elsker av Tove Braathen. Bokforside.
Percy Jackson-serien av Rick Riordan

Percy Jackson er i ferd med å bli utvist fra skolen – igjen. Men det er ikke det største problemet. I det siste har nemlig historieboka med mytologiske monstre og greske guder blitt litt for levende. Det viser seg at Percy er en halvblods – halvt menneske og halvt gresk gud. Og ikke nok med det – han har ertet på seg noen av gudene! Et av Zevs’ våpen har blitt stjålet, og Percy er hovedmistenkt.

Lyntyven er den første boken om Percy Jackson en serie på fem og har tatt USA med storm. Den gikk rett inn på New York Times bestselgerliste, har solgt mer enn 50 millioner verden over og har mottatt en rekke priser. (Omtale hentet fra Norske serier)

Serien er også filmatisert.

Her finner du serien i våre bibliotek.

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Ut og finne bestefar av Arto Paasilinna. Bokforside.
Svingens mørke verden-serien av Arne Svingen

Svingens mørke verden er en grøsserserie skrevet av Arne Svingen som har rukket å bli uhyre populære siden de første bøkene ble lansert i februar 2012.

Dette er i dag Arne Svingens mest populære barnebokserie. Felles for alle bøkene er at de inneholder ordentlig spennende og skumle historier for unge lesere. Bøkene er illustrerte og hver bok har én avsluttende historie. Det forskjellige hovedpersoner i hver bok, gutter og jenter, og de behøver derfor ikke leses i rekkefølge. (Omtale hentet fra forfatterens nettside)

Bøkene kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Blindgjengere av Atle Næss. Bokforside.
Detektivbyrå nr. 2-serien av Jørn Lier Horst

Detektivbyrå nr. 2 er en bestselgende og populær krimserie for barn, skrevet av krimforfatter Jørn Lier Horst. Handlingen er lagt til Elvestad. Det er en koselig liten småby, men iblant slår idyllen sprekker, og da er Oliver og Tiril i Detektivbyrå nr 2, klare for oppdrag. Sammen med sporhunden Åtto finner de på overraskende avsløringer og uvanlige løsninger.

Detektivbyrå nr. 2 passer godt som høytlesningsbøker for barn som liker spenning, men de passer like godt til barn som har knekt lesekoden og kan kose seg med å lese bøkene og løse mysteriene på egen hånd. (Omtale hentet fra forlaget)

Bøkene kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Ingemarg Modigs oppvåkning av Mikael Bergstrand. Bokforside.
Svein og rotta-serien av Marit Nicolaysen

Svein og rotta-bøkene handler om Svein og hans hetterotte, Halvorsen. Som regel oppstår det noen form for forviklinger, og bøkene er morsomme både for store og små. Passer veldig godt til høytlesing og det har også blitt laget film. Målgruppa er 6-10 år.