Her kommer del 2 av de fine boktipsene vi fikk fra 4. klasse på Galleberg skole. Hvis du ikke fikk med deg del 1, finner du dem her.

Eit praktisk menneske av Kjersti Rorgemoen. Bokforside. Foto: Kolon forlag
En pingles dagbok-serien, av Jeff Kinney

En pingles dagbok er bøker til å le HØYT av! Fantastisk treffsikre og morsomme tegninger, og episodiske, korte kapitler. Greg gjør mye rart og dumt. Men det er nesten aldri hans skyld! Det er ikke så greit når du er omgitt av en bøllete storebror, en masete lillebror, en håpløs kamerat og en mamma som bryr seg med alt! For sin innsats for å gjøre lesevegrere til bokelskere, har Time Magazine kåret Jeff Kinney til én av de hundre mest innflytelsesrike personer i verden. (Omtale hentet fra forlaget)

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Øyevitnet av Anna Bågstam. Bokforside.
Narnia-serien, av C. S. Lewis

For 70 år siden skapte C.S. Lewis et univers fylt av spenning, fantasi og magi; Legenden om Narnia.

Siden den gang har millioner av lesere over hele verden funnet veien dit gjennom de sju bøkene som er blitt en av barnelitteraturens store klassikere, og som også er dramatisert og filmet. Oversatt til 59 språk og solgt i 100 millioner eksemplarer. (Omtale hentet fra forlaget)

Her finner du serien i våre bibliotek.

Tulla Larsen - Mathilde Munch av Lene Therese Teigen. Bokforside.
Hundemannen, av Dav Pilkey

Barnas nye superhelt topper bestselgerlistene verden over – enda sjefere enn noensinne!

Arvtakeren til Kaptein Supertruse: Halvt hund, halvt menneske, helt sjef. En politimanns kropp med hundehode og hundeinstinkter, hva kan gå galt? Ellevill humor og ækksjn i én tegneserie. (Omtale satt sammen av bokomtaler fra forlaget)

Her finner du serien i våre bibliotek.

Søstrene på Stenberg av Elin Tinholt. Bokforside.
Nordlys-serien av Malin Falch

Bokserien Nordlys er en portalfantasy med røtter i norsk folketro. Sammen med Sonja kan du bli med på en reise til det eventyrlige Norge. Sonja får en natt besøk av en fremmed gutt, som likevel virker merkelig kjent. Han er fra et magisk rike, og han tar henne med dit. De reiser på nordlyset og kommer til et Norge som ikke er likt noe vi ser til daglig, men som likevel finnes i alle som har sett nettopp nordlyset. En vakker, magisk og berusende reise til Nordens magi. (Omtale hentet fra forlaget)

Her finner du serien i våre bibliotek.

Bergverket av Ingvild Schade. Bokforside.
LassaMajas Detektivbyrå av Martin Widmark og Helena Willis

De to vennene Lasse og Maja driver et fremgangsrikt detektivbyrå sammen i Valleby, og gang på gang hjelper de politimesteren med å løse spennende mysterier. Bøkene om LasseMajas Detektivbyrå er lettleste og spennende, og har blitt svært populære. Passer for barn fra 7 til 10 år. (Omtale hentet fra forlaget)

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Ja, vi elsker av Tove Braathen. Bokforside.
Kattekrigerne av Erin Hunter

Du har nå kommet til en magisk verden, dypt inne i skogene, der klaner med katter kjemper om territorier, posisjoner og vennskap. (Kattekrigerne.no)

Et stort univers med mange bøker og historier. Bøkene er utgitt både som romaner og tegneserier, og det finnes egne, større bøker som tar for seg hele historien til én katt, i tillegg til guidebøker.

Seriene inneholder 3-6 bøker og hver serie har enkeltstående historier. Så man må ikke ha lest serie 1, for å lese serie 2 osv.

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Ut og finne bestefar av Arto Paasilinna. Bokforside.
Kaptein Supetruse-serien, av Dav Pilkey

De viltre og oppfinnsomme fortellingene handler om fjerdeklassingene Thomas B. og Harald H. Tittelfiguren «Kaptein Supertruse» er opprinnelig en superhelt i en humoristisk tegneserie som guttene lager. Alle på skolen elsker tegneseriene deres, unntatt den grinete rektor Krupp. Han avslører stadig Thomas’ og Haralds rampestreker […]. De to kameratene hypnotiserer derfor rektor med «3D-hypnose» ved hjelp av en billig plastring den ene har fått i en pakke med frokostblanding. De får dermed Krupp til å tro at han selv er Kaptein Supertruse, noe som fører rektoren, og guttene, opp i trøbbel og skaper morsomme, spennende og sprø eventyr. (Omtale hentet fra Wikipedia)

Her finner du serien i våre bibliotek.

Blindgjengere av Atle Næss. Bokforside.
Alvedronningens barn-serien av Peter Gotthardt

En liten flokk alver har havnet i en fjern og fremmed verden. Deres største ønske er å komme hjem. Men de har en lang og farefull reise foran seg …

Når alvedronningens barn rir en tur med vennene sine, møter de en ond trollmann. Han rammer den med magien sin, og alt blir svart. Når barna våkner igjen, har de havnet i en helt fremmed verden, der mange farer lurer. (Omtale fra seriens vaskeseddel)

En lettlest serie på 8 bøker, som passer for barn i alderen 8-10.

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Ingemarg Modigs oppvåkning av Mikael Bergstrand. Bokforside.
Alvedronningens riddere-serien av Peter Gotthardt

Mange farer truer alvene i deres grønne rike. Derfor står en flokk tapre riddere vakt rundt dronningens trone … (Omtale fra seriens vaskeseddel)

En lettlest serie på 8 bøker, som passer for barn i alderen 8-10.