Denne uka tipser vi som serier som er lettleste, men absolutt spennende! Ikke alle synes det er så enkelt med romaner på flere hundre sider, og da kan disse bøkene være en god løsning – uten at det går på bekostning av innholdet. Win-win!

Agent Elvin Griff 1: Flukten til verdens ende av Arne Svingen. Bokforside. Foto: Gyldendal forlag.
Flukten til verdens ende av Arne Svingen og Eivind Gulliksen

Elvin Griff har vært elev ved en topphemmelig agentskole hele sitt liv. En dag får han nok og rømmer. Han må flykte fra myndighetene som er ute etter ham. Ikke alle han møter er like greie, men heldigvis for Elvin har han spesielle egenskaper.

Dette er første boka i serien Agent Elvin Griff, og foreløpig er det kommet fem bøker i serien. I hver bok må han og venninnen Lydia flykte til et nytt sted, og hver gang er det nye utfordringer som møter dem. Bøkene har flotte og store, fargerike tegninger. Handlingen byr på mye action, skriften er stor, og det er ikke så mye å lese på hver side.

Passer for 6-10 år.

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Grøsserud skole 1: Hjelp, skolen lever! av Max Brailler. Bokforside. Foto: Zeppelin forlag.
Hjelp, skolen lever av Max Brallier

Kunne du tenke deg å gå på en skole som heter Grøsserud? Ikke etter å ha lest denne boka iallfall..

Storm Jensen er en helt vanlig gutt som blir plukket ut til å være ordenselev, det vil si at han blant annet skal passe på at det er ro og orden i gangene.

Allerede første dagen oppdager han at det er noe rart med skolen: Skapdører åpner og lukker seg av seg selv, en svært grein på et tre utenfor smyger seg inn vinduet og prøver å få fatt i ham, og en brannslange blir levende! Skolen lever – og er sulten – den vil ha mat, nærmere bestemt skoleelever…

Passer for 6-10 år.

Les denne grøsseren hvis du tør, det er flere bøker i serien og den neste heter Da skapet slukte Frida

Ronin 1: Sverdet av Jesper Nicolaj Christiansen. Bokforside. Foto: Front forlag.
Sverdet av Jesper Nicolaj Christiansen

En gutt våkner på en lysning i skogen. Ved siden av ham er det et sverd, et magisk sverd. Hva har skjedd?

Gutten husker ingenting. Han går til en landsby der en gammel mann sier at han må redde byen fra den onde røverkongen Shogun. Når gutten etter hvert havner i en duell, får sverdet vist sine krefter.

Dette er første bok av fire i serien Ronin. Liker du å lese om japanske krigere og samuraier, uten at bøkene er for lange og tettskrevne, er dette serien for deg!

Passer for 6-10 år.

Boken kan lånes i Bookbites både på engelsk og norsk. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Sagaen om Sigurd 1: Sigge Svinedreng av josefine Ottesen. Bokforside. Foto: Cappelen Damm forlag.
Sagaen om Sigurd 1: Sigge svinedreng av Josefine Ottesen

Første bok i serien Sagaen om Sigurd, som bygger på sagnet om Sigurd Fåvnesbane.

Handlingen foregår på Gotland i vikingtiden. Sigurd er stesønn til kongen, men blir behandlet som en trell. Han er en ærlig, nysgjerrig og uredd gutt.

Det skjer mye i bøkene, det er kort mellom spennende scener. Serien har kort og knapp tekst og røffe tegninger. Kan egne seg både for barn i småskolen og oppover i alder.

Passer for 6-13 år.

Edward Rubikons mysterier 1: Kong Grimms hevn av Aleksander Kirkwood. Bokforside. Foto: Cappelen Damm forlag.
Edward Rubikons mysterier 1: Kong Grimms hevn av Aleksander Kirkwood Brown og Andreas Iversen

Edward og Kasper løser mysterier blant spøkelser og andre merkelige vesener.

Dette er første bok i en serie på foreløpig fem. Liker du å lese om overnaturlige hendelser og mye action, er dette bøker for deg! De er laget som en blanding av tegneserie og tekstsider med illustrasjoner.

Tør du bli med gutta på spøkelsesjakt? God fornøyelse….

Passer for 6-10 år.

Boken kan lånes i Bookbites som lydbok. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Barske bøller gjør gode gjerninger (enten du liker det eller ikke) av Aaron Blabey. Bokforside. Foto: Cappelen Damm forlag.
Barske bøller gjør gode gjerninger av Aaron Blabey

La meg presentere deg for Herr Ulv, Sir Slange, Don Piraja og Mister Hai – verdens slemmeste gjeng.

De er barske og farlige, verre bøller skal du lete lenge etter! Men så finner de ut at de vil gjøre gode gjerninger, bli snillere rett og slett. Noe som viser seg ikke å bli så lett…

Boksidene har store herlige tegninger og teksten er kort og med ulik skriftstørrelse. Hittil er det kommet fire bøker som denne gjengen, og dette var veldig artig å lese!

En kjempemorsom bok, som også gir en voksen leser mye å le av. Serien lages i Australia, der den gjør stor suksess, og den er blitt bestselger i mange andre land også.

Passer for 6-10 år.

Taynikma 1: Mestertyven og rottene av Jan Kjær. Bokforside. Foto: Schibsted forlagene.
Taynikma 1: Mestertyven ; Rottene av Jan Kjær og Merlin P. Mann

Taynikma er en dansk bokserie, som blander fantasy med manga-inspirerte tegneseriesekvenser.

Dette er bind 1, og hver bok inneholder to historier. I tillegg finnes en tegneskole bakerst i hver bok.

I forordet skriver forfatterne: Du er i ferd med å legge ut på en utrolig reise med Koto og vennene hans. Historien foregår i en verden helt annerledes enn vår, og du kan aldri vite hvilke merkelige steder og skapninger som venter deg rundt neste sving.

Dette har vært veldig populære bøker på biblioteket i mange år.

Passer for 6-13 år.

Kepler62 1: Invitasjonen av Timo Pravela. Bokforside. Foto: Piggsvin forlag.
Kepler62 av Timo Parvela og Bjørn Sortland

Kepler62 er navnet på en serie der to forfattere, norske Bjørn Sortland og finske Timo Parvela, skriver annenhver bok. De dataspill-inspirerte tegningene er laget av Pasi Pitkänen, kjent for Angry Birds. Her blir det science fiction-eventyr!

Jorda begynner å gå tom for sine naturlige ressurser, og myndighetene bestemmer seg for å sende en gruppe ungdommer på reise ut i verdensrommet for å finne en planet som minner om jorda, og som egner seg å bo på. For å kvalifisere seg til oppdraget, må barna fullføre et dataspill kalt Kepler62, og de spillerne som går videre blir sendt på treningsleir. Alt er imidlertid ikke slik som først antatt…

Høres det spennende ut med ekspedisjoner ut i verdensrommet kombinert med dataspill, er dette bøker for deg! Hittil er det kommet ti bøker i serien.

Passer for 10-13 år.

Det forheksede slott: Sort magi av Peter Gotthardt. Bokforside.
Det forheksede slott: Sort magi av Peter Gotthart

Like ved der de tre jentene Pinn, Pop og Manke bor, er det et gammelt hus som blir kalt Slottet. Dit drar de på oppdagerferd og finner ut at huset er forhekset.

Bak en dør kommer de inn i forskjellige verdener, og i denne første boka i serien blir det et skummelt møte med en trollmann som vil utøve sort magi på dyr!

I hver bok i serien, som heter Det forheksede slott opplever leserne eventyr fra andre tidsperioder. Bli med jentene på tidsreiser, mens livet utenfor Slottet er akkurat som før!

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Passer for 6-10 år.

Translate »