I starten av september ble Sommerles-vinnerne hos Holmestrandbibliotekene trukket ut, og i uke 38 og 39 dro barnebibliotekarene Kari Westheim Arntsen og Tone Bahus Rødningen ut til skolene for å overraske de heldige elevene!

Rolf Eidins på 2. trinn ved Hof skole ble vinneren i Hof, Ingrid Loftesnes Kjøll i 3. klasse ved Botne skole vant i Holmestrand, mens Hannah Paw-Bolås i 7B ved Haga skole ble trukket ut som vinner i Sande.

Overraskede elever

Elevene hadde ingen anelse om at de hadde vunnet, men besøket var avtalt med lærerne og foresatte på forhånd, og klassen gjorde store øyne da bibliotekarene med følge plutselig kom inn i klasserommet.

Vinnerne fikk utdelt diplom, gavekort og et abaloneskjell, mens hele klassen fikk klementiner, bananer, popcorn i pappkopper og en film de kunne se sammen. Ordfører Elin Gran Weggesrud ville veldig gjerne ha vært med for å overrekke premiene til alle tre vinnerne, men da premieutdelingene havnet på forskjellige dager var det kun i Sande hun hadde muligheten å få blitt med.

De tre vinnerne ble veldig overrasket og synes det var gøy å bli gjort stas på og få artikkel i avisa! Artikkelen fra Sande avis om Hannah Paw-Bolås kan leses ved å trykke her. Obs! Dette er en plussak. Jarlsberg avis publiserte en artikkel om vinnerne i Hof og Holmestrand. Avisartikkelen i Jarlsberg om Ingrid Loftesnes Kjøll og Rolf Eidins kan lese ved å trykke her. Obs! Dette er også en plussak.

Hannah Paw-Bolås får en korona-vennlig hilsen fra ordfører Elin Gran Weggesrud under premieringen for å ha vunnet Sommerles i Sande. Foto: Biblioteket
Det handler om leseglede

Det er ikke den som har lest mest, kommet på høyest nivå eller fått flest trofeer som nødvendigvis vinner Sommerles. Vinnerne trekkes ut blant alle som har registrert seg på Sommerles.no og deltar i kampanjen som foregår mellom 1. juni til 31. august hvert år. Sommerles handler først og fremst om å motivere barna som skal starte i 1. klasse og helt opp til de som går ut av 7. klasse, til å fortsette å lese i sommerferien. Hannah, Ingrid og Rolf hadde alle lagt ned god innsats over sommeren, og Rolf kunne fortelle at tvillingbroren Mark også hadde lest mange av de samme bøkene som han hadde.

Ekstrapremie

I tillegg ønsket bibliotekene å gi en ekstra påskjønnelse til en av de som hadde kommet seg opp på de høyeste nivåene. Dette ble avgjort med en god gammel loddtrekking, hvor Erik Borge Hunskår fra Sande ble den heldige vinneren! Han fikk da også et abaloneskjell.

Translate »