Søndag 5. juni var det verdens miljødag, så denne uka vil vi tipse om bøker om miljøet.

Eit praktisk menneske av Kjersti Rorgemoen. Bokforside. Foto: Kolon forlag
En himmel full av skyer av Arne Svingen

Arne Svingen er en av Norges største barne-og ungdomsbokforfattere, kjent for å skrive bøker for alle. Han skriver så du MÅ vite hva som skjer videre, enten han skriver grøss, humor eller sterke fortellinger. En himmel full av skyer er intet unntak. Det er spennende, trist og humoristisk samtidig.

Boken kan lånes i Bookbites. Leseappen BookBites kan du lese mer om her.

Øyevitnet av Anna Bågstam. Bokforside.
Grønne greier av Ole Mathismoen og Jenny Jordahl

Ole Mathismoen og Jenny Jordahl er opptatt av miljø og skriver om det i Aftenposten Junior hver uke. De har også gitt ut bøker, og her kan både barn og voksne lære mye spennende. Enkelt, godt forklart, proft og fargerikt om naturen, dyrene og miljøet vårt. Og husk at du kan registrere Aftenposten Junior på Sommerles også!

Tulla Larsen - Mathilde Munch av Lene Therese Teigen. Bokforside.
Hjelp kloden av Miljøagentene

Miljøagentene er barnas miljøvernorganisasjon. De arrangerer aktiviteter, deler tips og skriver om miljøet på medlemssiden miljoagentene.no . Også kan du jo bli medlem og bli kjent med andre miljøagenter! Denne boka er full av enkle måter å spare miljøet på og er en fin start for alle som lurer på hva de kan gjøre for å leve mer miljøvennlig.

Bergverket av Ingvild Schade. Bokforside.
Dyrene som forsvant av Line Renselbråten

Dyrene som forsvant er en nydelig bok med vakre tegninger hvor vi får lære om dyr som ikke finnes lenger. Forfatteren Line Renslebråten tegner selv, og har vært med på å lage mange andre bøker om dyr og natur. I denne boka lærer du også om hva du kan gjør for de dyrene som holder på å forsvinne.

Ja, vi elsker av Tove Braathen. Bokforside.
Den store grønne boka av Mary Hoffmann ogRos Asquith

Ingen er for små til å redde jorda!

Med morsomme tegninger og enkle råd kan Den store grønne boka leses høyt for barnehagebarn. Kanskje besteforeldre og barnebarn kan hygge seg med å hjelpe jorda sammen?

Ut og finne bestefar av Arto Paasilinna. Bokforside.
JORDA – sånn fungerer den av Rachel Ignotofsky

Jorda – sånn fungerer den er kjempedetaljert med mange fine forklaringer og illustrasjoner. Her kan alle lære noe nytt om planeten vi bor på. Boka har fine inndelinger og inneholder utrolig mye. Vi får lære om de forskjellige verdensdelene, økosystemer, livet i vann og mye mer.

Translate »